Propojení kuchyně s obývákem má spoustu výhod

18.1.2022

Ať už vám to přijde jako dobrý nápad, nebo máte radši tyto místnosti oddělené, faktem je, že za poslední roky se propojení kuchyně s obývákem stalo naprosto běžné a stále více požadované - málokterý moderní byt nebo dům má dnes tyto místnosti zvlášť.

Díky kuchyni propojené s obývákem nebudete sami

Dříve, když se neustále vařilo a naopak bylo žádoucí, aby se veškerá příprava jídla odehrávala za zavřenými dveřmi, výpary a hluk se nedostávaly dál do domu, bylo nemyslitelné, že by kuchyně byla otevřeným prostorem a její propojení s obývákem by bylo považováno za naprosté sci-fi.

Kuchyni s obývacím pokojem jsme zrealizovali podle návrhu paní Dominiky Skučkové - https://www.interierydb.cz/.

Kuchyně spojená s obývákem je standardem

Ovšem dnes je situace jiná - přiznejme si to - dnes už se žádné velké vyváření nenosí a pokud už člověk vaří, nechce být zavřený sám v kuchyni, ale naopak je žádoucí být v kontaktu se zbytkem rodiny nebo návštěvou, která je obvykle právě v obýváku. Proto se kuchyně spojená s obývákem stala běžnou samozřejmostí.

Sjednocené, ale funkčně odlišné místnosti

I když chcete mít kuchyni a obývák propojené, stále je potřeba mít na paměti, že jsou to dvě funkčně rozdílné místnosti a je potřeba k nim i takto přistupovat. Zároveň by ale výsledek měl být ucelený a sjednocený.

Jak tedy postupovat?

Nejprve je potřeba naplánovat kuchyňskou linku - v jakém bude stylu, v jaké barvě, jak velká a tak dále a podle ní pak řešíme jídelní stůl s židlemi a nábytek v obýváku.

V případě propojení kuchyně s obývákem je vždy lepší pořizovat vše na míru, aby byl nábytek opravdu sladěný a celý interiér působil harmonicky a sladěně.

Chci kuchyni s obývákem na míru

Co dalšího je potřeba vědět pro propojení kuchyně s obývákem

  • ideální je stejná podlaha v obou místnostech, v obýváku je pak vhodné přidat například kusový koberec
  • světla volte z jedné série
  • důležitá je i sjednocená výmalba, kterou samozřejmě můžete i něčím ozvláštnit
  • nezapomeňte, že je také důležité od sebe místnosti alespoň opticky oddělit - třeba pomocí jídelního stolu nebo sedačky

Naše realizace

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás. Rádi vám uděláme návrh a společně s vámi vymyslíme vše tak, aby kuchyně dokonale pasovala k obýváku.