Moderní kuchyně do paneláku

23.11.2021

Bydlíte v panelovém domě a chystáte se na rekonstrukci kuchyně? Kvůli malým prostorům a dispozicím bývá v těchto bytech zařizování kuchyně poněkud složitější, protože dříve se moc nepočítalo s jejím praktickým rozvržením ani úložnými prostory. S námi se ovšem bát nemusíte, pomůžeme vám vykouzlit moderní kuchyně i do paneláku.

V moderní kuchyni do paneláku jsou zásadní barvy

Panelákové kuchyně bývají malé a působí stísněným dojmem, proto rozhodně zapomeňte na tmavé barvy, které by prostor ještě více opticky zmenšily. Naprosto ideální a jednoznačnou volbou pro moderní kuchyně do paneláku by měla být linka v bílé nebo krémové barvě v kombinaci s leskem nebo světlým dřevem, se světlými zdmi i dekoracemi, kterých by ovšem mělo být minimum.

Chci nezávazně poptat

Jakou variantu moderní kuchyně do paneláku zvolit?

Moderní kuchyně do paneláku je nejlepší zvolit linku podél jedné strany nebo do tvaru písmene L.

Další tipy:

  • horní skříňky vytáhněte až ke stropu
  • vestavné spotřebiče jsou samozřejmostí
  • pomohou vám i lišty na kuchyňské potřeby umístěné mezi spodními a horními skříňkami
  • využijte kuchyňského ostrůvku nebo skládacího stolku
  • v případě “nouze” můžete zrušit dveře, čímž docílíte pocitu většího prostoru (není od věci zjistit, zda by nebylo možné kuchyni propojit s další místností, kterou většinou bývá obývák)

A co uspořádání?

Nejvytíženější místo je jednoznačně mezi dřezem a varnou deskou, které by mělo být délku 90 - 120 centimetrů. Dále je potřeba vedle varné desky nechat 50 centimetrů na odkládání. Stejně tak je potřeba mít odkládací plochu také v blízkosti trouby. Myčku pak rozhodně umístěte vedle dřezu.

Na čem byste rozhodně neměli šetřit, je vnitřní vybavení, které je klíčové. Police vás sice vyjdou levněji, ovšem rozhodně doporučujeme výsuvné zásuvky, do kterých vše uložíte, ale navíc budete mít perfektní přehled o jejich obsahu.

Naše realizace

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? S moderními kuchyněmi do paneláku máme bohaté zkušenosti. Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.