Sektorové kuchyně vs. kuchyně na míru

28.4.2022

Plánujete novou kuchyň? V tom případě stojíte před otázkou, zda zvolit sektorovou kuchyň, nebo se s pomocí zručného truhláře pustit do návrhu a realizace kuchyně na míru. Obě možnosti mají svá pro a proti a my vám v dnešním článku pomůžeme s rozhodováním.

Pro koho jsou vhodné sektorové kuchyně?

Sektorové kuchyně jsou předem připravené prefabrikáty, které lze podle přání zákazníka variabilně umisťovat a kombinovat. Zpravidla je v nabídce několik rozměrů konstrukčních skříní, které se doplňují dvířky, madly a pracovními deskami v různých dekorech. Přesto, že se dá s jednotlivými sektory manipulovat a kombinací různých dvířek a desek vznikají na první pohled jedinečné kuchyně, stále se jedná o předem dané rozměry a vzhledy, ze kterých se dá vybírat. Nelze proto vždy využít každý centimetr prostoru a hůře se zapracovávají individuální požadavky zákazníka.

Chci nezávazně poptat

Výhodou sektorových kuchyní je jejich pořizovací cena a také to, že jsou zpravidla připravované pro panelové byty, které mají často podobné rozměry a požadavky. Jedná se například o ideální vyřešení kuchyňského koutu do bytu, který plánujete pronajímat – za přiměřenou cenu získáte hezkou kuchyni, ve které budou nájemci spokojeni.


Výhody a nevýhody sektorových kuchyní

+ Zpravidla nižší pořizovací cena
+ Rychlé řešení díky prefabrikovaným sektorovým dílům

- Ne vždy lze využít každý centimetr v prostoru
- Méně možností pro úpravy a vlastní přání
- Může být problém zapracovat stávající elektroniku
- Omezený výběr barev a materiálů

Kdy si pořídit kuchyň na míru?

Pokud si zařizujete vlastní bydlení, nechte se hýčkat a dopřejte si novou kuchyni na míru. Sice budete výběru a plánováním věnovat více času, ale odměnou vám bude každý okamžik, který v kuchyni svých snů strávíte. Jistě už teď víte, co vás ve vaší stávající kuchyni trápí a co chcete změnit. Není pro nás nic jednoduššího než vaše představy realizovat.

Při řešení na míru není problém využít každé volné místo na maximum, v případě zájmu zapracovat stávající spotřebiče, a pokud máte například kuchyňský kout spojený s obývákem, sjednotíme celý styl interiéru. S návrhem kuchyní vám rádi pomůžeme, přidáme praktické zkušenosti a vše v termínu zrealizujeme. Výroba kuchyně na míru trvá zpravidla 6 – 8 týdnů. ?

Chci kuchyň na míru

Výhody a nevýhody kuchyní na míru

+ Výroba kuchyně na míru vašim snům a prostorům
+ Vyhrajeme si s každým detailem
+ Není problém kombinovat materiály
+ Atypické prostory a rozměry bez problému vyřešíme
+ Spolupracujeme s řemeslníky a práce společně koordinujeme
+ Vyrobíme na míru vše – od kuchyňské linky, přes obývák až po židle

- Vyšší pořizovací cena

Zařiďte si celý interiér na míru

Interiéry Jakl se výrobě nábytku věnují již od roku 2005 a naše výrobky zpříjemňují bydlení nejen v Trutnově, kde sídlíme, ale po celých východních Čechách. Pokud sníte o nové kuchyni, neváhejte se na nás obrátit. Po první konzultaci pro vás připravíme nezávaznou nabídku a následně pro vás vytvoříme 3D vizualizaci. Za několik týdnů se již můžete těšit, jak ve své nové kuchyni poprvé posnídáte. Prohlídněte si naše realizace.