Tipy na vnitřní uspořádání kuchyně

15.3.2022

Mít krásnou kuchyni je samozřejmě důležité, ovšem mnohem podstatnější je její účel, a tím je příprava a vaření jídla. I proto byste měli při zařizování klást velký důraz na vnitřní uspořádání kuchyně. Díky správné organizaci v ní budete mít vše přehledně uspořádané a po ruce.

vnitřní uspořádání kuchyně

Vnitřní uspořádání kuchyně musí mít smysl

Máme pro vás několik tipů, jak si zorganizovat vnitřní uspořádání kuchyně.

Kuchyňské nádobí dáváme do zásuvek a dalších výsuvných zařízení. Abyste neměli vše poházené a na jedné hromadě, použijte vnitřní rozdělovače zásuvek - různé boxy a krabičky, vložky na nože, zarážky na talíře a poklice a podobně.

Samozřejmostí je dnes už jednoznačná volba zásuvek a výsuvů, za které si sice připlatíte, ale získáte lepší přehled a hlavně přístup i do zadních částí. To platí obzvláště pro rohové kuchyně, ve kterých vzniká problém jak využít roh - řešením je právě výsuvně otočný systém polic.

Chci nezávazně poptat kuchyni 

Menší kuchyňské spotřebiče, které často používáte, patří do skříněk na pracovní ploše, které je možné zakrýt roletou - ta je schová, ale zároveň jsou stále na dosah. Skvělou volbou jsou také výklopy horních skříněk, které mají tu výhodu, že se zastaví v libovolné poloze.

Další vychytávky na vnější i vnitřní uspořádání kuchyně

  • závěsné košíky, které mohou být zaháknuté na polici ukryté uvnitř skříňky nebo mohou viset na stěně, případně všude, kde se vejdou
  • závěsné systémy na nože, kořenky, naběračky
  • přídavné police, díky kterým získáte další prostor

Tyto vychytávky vám pomohou při perfektní organizaci vnitřního uspořádání prostoru kuchyňské linky.

Uspořádejte si kuchyni podle osvědčených pravidel

Koupě kuchyně není jenom na pár let, ale na několik desítek, proto byste si měli její uspořádání dobře promyslet. O tom, jak uspořádat kuchyni, kde mít dřez, troubu nebo lednici se dočtete zde.

Naše realizace 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.